MSCNN

MSCNN · 15. juni 2020
We zitten nog midden in de Corona Crisis, wat net als bij iedereen ook bij ons voor veel veranderingen heeft gezorgd. Na een paar kleine aanpassingen zoals een versperde doorgang van het onderzoeksgebouw naar het ziekenhuis werd bepaald dat we vanaf half maart allemaal thuis moesten gaan werken en voorlopig niet het lab op konden. Voor sommige onderzoekers was dit makkelijker dan voor anderen.

MSCNN · 27. maart 2020
In dit 11e blog kijken kijken we met de 3 PhD studenten (1 jaar onderzoek), terug op het vorige jaar, maar ze laten ook weten wat onze plannen zijn voor het komende jaar.

MSCNN · 01. februari 2020
We gaan vooruitblikken, naar de dag van de promotie. Want wat t is een promovendi eigenlijk? Dit is een PhD-student die in een onderzoeksgroep als onderzoeker-in-opleiding wetenschappelijke artikelen over een onderzoek schrijft, die uiteindelijk in een boekvorm wordt samengevoegd en verdedigd, het zogenaamde proefschrift.

MSCNN · 01. januari 2020
December = feestmaand! Dat betekent gezellig samen op het lab sinterklaas en kerst vieren! Maar ook om de beurt naar het lab om de cellen te voeren..

MSCNN · 04. december 2019
In dit blog geeft Jody jullie weer een inkijkje geven in haar leven als PhD-student. ze heeft een mooie mijlpaal bereikt. De eerste "gewassen" weefsels zijn opgestuurd voor onderzoek!

MSCNN · 23. november 2019
Het UMCG heeft samen met Dagblad van het Noorden de Medische Publieksacademie opgericht. Hierin laten ze zien welk toponderzoek er in Groningen plaatsvindt. De artsen Dr. Thea Heersema, Dr. Jan Meilof en Dr. Wia Baron geven een toelichting op de laatste stand van zaken op het gebied van Multiple Sclerose. Waarschijnlijk kon je niet bij deze lezing zijn omdat er meer belangstelling dan plaats was in in de blauwe zal van het UMCG. Gelukkig is het opgenomen en nu te bekijken op GrunnMoves.nl

MSCNN · 01. november 2019
"op de hoogte blijven" Naast onderzoek is ook de ontwikkeling van de onderzoekers belangrijk. En hoe staat staat het met de mini breintjes?

MSCNN · 01. oktober 2019
Wendy en Marion moeten elke dag de cellen ‘voeren’ en zijn de afgelopen zomer om en om op vakantie geweest, zodat er tenminste een aanwezig was om dit te doen. Dit proces wat zij ‘cellen voeren’ noemen is voor hun heel vanzelfsprekend. Leuk om er in dit blog meer over te lezen!

MSCNN · 07. september 2019
Een nieuwe maand een nieuwe update van MSCNN. In de afgelopen weken was het rustig op het lab omdat er steeds een deel van het team op vakantie was. Nu zitten bijna alle vakanties er weer op en wordt het weer volop gewerkt in het lab.

MSCNN · 12. augustus 2019
In de afgelopen maanden hebben Wendy, Jody en Marion zich voorgesteld en hebben ze een inleiding gegeven van hun onderzoek. Nu zijn we 3 maanden verder en in deze tweede blog beschrijft Marion wat zij allemaal heeft gedaan in het lab de afgelopen maanden.

Meer weergeven