· 

Ger Been over Bewegen en MS

Hoe ‘op de fiets naar Peize’ veranderde in ‘op de fiets de Mont Ventoux op’.

 

Ger, 35 jaar oud, kreeg in 2014 de diagnose MS. Na een ziekenhuis opname en een revalidatie in Beatrixoord bemerkte Ger dat bewegen goed voor hem was. Hij was nooit een fanatieke sporter geweest, maar hij kreeg lol in het sporten en vooral het fietsen.

 

Na het revalidatieproces in het Beatrixoord bleef hij bewegen en met zijn fysiotherapeut Herman maakte hij een trainingsprogramma. Zijn doelstelling was: ‘op de fiets naar mijn moeder in Peize’. Twee keer per week was Ger te vinden bij Paramedisch Centrum Hilberdink en al gauw stelde hij zijn doelstelling bij: Klimmen voor MS. Oftewel: “de Mont Ventoux beklimmen!”.

 

Ger heeft in 2018 en 2019 deze kale berg al beklommen en is in volop in training voor de editie van 2020. Hij noemt zichzelf fit en heeft een goede balans gevonden tussen kort en explosief trainen en rusten. Tijdens de vele toertochten die hij fietst in het tenue van Klimmen tegen MS wordt hij regelmatig aangesproken. “Mensen vragen of ik  iemand ken met de ziekte MS en zijn verbaasd als ik antwoord dat ik zelf MS heb”.

Ger is iemand met MS die baat heeft bij inspanning en uitdraagt dat niet iedere MS patiënt in een rolstoel zit.

 

Je kan Ger sponsoren via deze link of kom met hem in beweging en schrijf je ook in bij zijn team voor Klimmen tegen MS

 

Bron: www.mscnn.nl/actueel/maak-kennis-met-ger-been/

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Lenie Been (maandag, 03 februari 2020 09:23)

    Het was een schrik toen ik hoorde dat je de ziekte MS had. Hoe moeilijk ook om het te accepteren. Veel tranen zijn er gevallen. Maar wat heb je geknokt en liet jij je niet uit het veld slaan. Anita daarbij was een geweldige steun voor je. Je stelde jezelf een doel voor ogen, de Mont Ventoux. Je trainde en maakte veel fietstochten. De kale berg beklimmen lukte. Ook dit jaar ben je er weer bij. Ger ik ben super trots op je. Mam