Stel, je kent iemand met MS en je wilt ‘iets’ doen? 

Doe dan mee aan Klimmen tegen MS!

Een evenement georganiseerd door een groep vrijwilligers (MoveS) op de Mont Ventoux in Frankrijk op eerste Pinksterdag.

Natuurlijk georganiseerd om mensen in beweging te krijgen, aandacht te geven aan de zenuwziekte MS en met als doel zo veel mogelijk geld voor onderzoek te krijgen.

 

Mensen met en zonder MS kunnen de hele dag op verschillende manieren de berg beklimmen.

Lopend, fietsend, met een handbike, in estafettevorm, 1, 2, 3 of … keer naar de top van de 1910 meter hoge berg.

Vrijwilligers staan je die dag bij om je te verzorgen met eten, drinken en zijn er voor een letterlijk of figuurlijk duwtje in de rug.

Zo nodig is er ook medische ondersteuning.

Sinds de eerste editie in 2011 gingen je duizenden deelnemers je voor en zamelden hier meer dan € 6.500.000.- mee in.

Deze edities laten zien dat elke deelnemer ongeveer € 1000.- bijdraagt aan onderzoeken, dit kun jij dus ook en we helpen jou daar graag bij.

 

Je betaalt inschrijfgeld à € 100,- waarvoor je een loop- of fietsshirt krijgt en dus ook de eerdere genoemde verzorging op de berg.

Er wordt van je gevraagd om sponsorgeld mee te nemen. Dit bedrag van minimaal €500,- draagt bij aan onderzoeken tegen MS, want de ambitie van de organisatie is en blijft om 100% van de door deelnemers opgehaalde gelden hieraan te besteden.

Je moet je eigen inzamelacties organiseren, we geven je graag tips en ons promotiemateriaal is ook voor jou beschikbaar.

Je reis en verblijf regel je zelf, onze vaste verblijfplaats is al jaren Camping Le Pastory in Bédoin maar je mag natuurlijk elders overnachten.

Aanmelden bij ons team kan via deze link, je kunt er voor kiezen om je alleen of met een team aan te melden of je aan te sluiten bij een van de bestaande teams uit bijv. jouw regio of het team Mentaal Sterker

Klimmen tegen MS organiseert elk jaar een informatie bijeenkomst in Nederland maar mail bij vragen gerust naar grunn@moves.ms of lees de veel gestelde vragen op klimmentegenMS

 

Met dit Klimmen tegen MS komen we samen in beweging en brengen we een MS-vrije wereld een stukje dichterbij!

#KlimmentegenMS #SamenvooreenMSvrijewereld


Klimmen tegen MS

Doe mee met Klimmen tegen MS op 20-5-2024

Elk jaar verleggen honderden mensen hun grenzen in de strijd tegen de ongeneeslijke ziekte multiple sclerose (MS). Dat doen zij door te voet of op de fiets de Mont Ventoux (Frankrijk) te beklimmen. Met 1912 meter is de Mont Ventoux de hoogste berg van de Provence. Het is een zware beklimming en er zijn dan ook talloze gevechten tijdens Tour de France etappes uitgevochten op deze berg.

Naast de fysieke uitdaging heeft Klimmen tegen MS ook een financiële uitdaging. Het doel is namelijk zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte MS. Onderzoek is hard nodig om de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren en de ziekte uiteindelijk te kunnen genezen. Wij werken hiervoor samen met partijen zoals Stichting MS Research en Nationaal MS Fonds, zodat we zeker weten dat onze fondsen effectief besteed worden. Samen komen we in beweging voor een wereld zonder de ziekte MS! 

Doe ook mee en schrijf je in.