Home » Ambassadeurs

Chris Huizinga MoveS

Schaatser en inlineskater Chris Huizinga uit Garnwerd is de eerste ambassadeur van de Grunn MoveS.

Huizinga, die in het schaatsseizoen 2016/2017  opzien baarde met prima prestaties en als beloning wereldkampioen bij de junioren werd, aarzelde niet toen wij hem benaderde. ‘Dankzij Grunn MoveS komt er veel geld binnen en is het mogelijk om onderzoek te doen naar de oorzaken van MS. Ik help hier als ambassadeur graag aan mee.

Daar waar mogelijk ben ik erbij als Grunn Moves activiteiten organiseert. Elkaar inspireren in sportieve prestaties vind ik mooi en als ik daar aan kan bijdragen dan doe ik dat graag!’  

Huizinga heeft een meerjarig contract getekend bij Team Jumbo-Visma en zal met teamgenoot Sven Kramer het komende seizoen weer in actie komen op het bevroren water. 

Huizinga wist afgelopen seizoen 2020 opnieuw een flink aantal persoonlijke records te noteren. Zo snelde hij in Calgary onder meer naar een tijd van 3.42,03 (was 3.42,85) op de 3000 meter. Een week later haalde hij in de Olympic Oval twee seconden van zijn eigen toptijd op de 1500 meter af: 1.44,60 (was 1.46,62). Aan het begin van het seizoen had hij zich bij het World Cup Kwalificatie Toernooi al verbeterd op de 1500, 5000 en 10.000 meter. Bij het NK allround finishte Huizinga als vierde.

We zijn al jaren erg blij met onze eerste ambassadeur en hopen samen te blijven groeien in onze sportieve activiteiten.

#ChrisMoveS

 


Miss Jantsje, MS warrior on the move 

1 van de 8 finalisten van de Mis(s) verkiezing 2017 voor vrouwen met een beperking! 

Deed met Team Grunn Moves mee aan de Ultimate Summer Workout at ArenA MoveS en Klimmen tegen MS !

De Friezin (ja, we zijn erg open-minded) Janneke woont samen met haar vriend in Het Groningse Haren. Ze studeerde logopedie maar voelde zich al lange tijd niet lekker. Na vele onderzoeken bleek dat zij MS heeft. Toen Janneke deze diagnose kreeg, was ze opgelucht, ze beeldde zich al haar klachten niet in, was niet gek! Maar het is een progressieve ziekte. Momenteel ondervindt ze al regelmatig problemen van de MS. Geregeld vallen haar benen uit en moet ze met een rollator lopen.

Met Janneke hebben we een ervaringsdeskundige als ambassadeur. Iemand die weet waar ze over praat en zeker niet bij de pakken neer gaat zitten, Janneke MoveS

Regelmatig post zij berichten op haar blog om het onbegrip over deze ziekte weg te nemen.  Als ambassadeur promoot ze Grunn MoveS en doet waar mogelijk mee aan activiteiten van MoveS.