Team Grunn klimt tegen MS

 

Het is al weer een flinke tijd geleden. Er stond al een opzetje klaar op Facebook maar deze is intussen opgeruimd door Mark Zuckerberg, dus maar weer opnieuw aan het schrijven.

 

Het klinkt als een herhaling ik weet het, maar ook deze editie was weer erg bijzonder..

 

Voor het eerst geen groei in het aantal leden, sommige potentiële leden hebben meer tijd nodig en gaan voor de volgende keer. De teamleden van LSV zijn ook niet aanwezig, we hebben gehoord dat er al plannen gemaakt worden voor 2020. Er wordt gesproken met een grotere partij maar deze editie komt te vroeg. Misschien volgend jaar?

 

De bruto opbrengst is dus wat lager dan we gewend zijn maar de netto opbrengt is per persoon weer hoger. We zijn hier dan wederom erg blij mee want dit is uiteindelijk de hoofdreden waarom we deelnemen aan Klimmen tegen MS.

 

Rechtstreeks geld doneren aan onderzoeken tegen MS, rechtstreeks bijdragen aan het ultieme doel: een wereld zonder deze rotziekte!

 

Team Grunn 2019: Tineke, Mettje, Wiepie, Tjeerd, Esther, Tineke, Ger, Hilko, Ilse en Janneke

Zij gingen de uitdaging aan en kwamen in beweging tegen (hun) MS!

 

Mettje die dit jaar wel mee kon, want vlak voor de vorige editie van 2018 brak ze haar pols en kon helaas niet mee in de bus naar Bédoin. Dit jaar haar re-match en ze heeft haar fiets naar de top gebracht.

 

Tineke die nu weet waar haar Guus het nu aldoor over heeft, ze heeft al wandelend de berg bedwogen vanaf Malaucène.

 

De ouders van Janneke die wandelend of fietsend in beweging kwamen voor de MS van hun dochter Janneke. Ilse die als echte vriendin heeft gelopen voor Hilko zijn MS.

Maar vooral het jaar van vijf deelnemers met MS, Tineke met haar ligfiets, Esther voor haar 2e deelname nu met een sportieve handbike, Hilko met de benenwagen en Ger en Janneke met de fiets.

 

Het blijft bijzonder om te zien hoe alle teamleden zich (lang) hebben voorbereid voor hun Klimmen tegen MS. Heb ik wel genoeg getraind, de twijfels na de verkenning, Oei wat stijl en wat is het dan lang. Naar 1912 meter, kom ik daar wel, met de auto duurt het al zo lang om boven te komen. Wat een koude wind en beneden was het zo warm. We hebben alle twijfels en vragen al eerder gehoord en weten nog altijd hoe de eerste keer was.

 

Gelukkig heeft iedereen zijn doel gehaald al ging dat niet zonder slag of stoot.

 

Tineke die haar hoge ambities van meerdere beklimmingen in haar ligfiets toch moest aanpassen naar 1. Een prestatie van formaat. Meer dan 7 uur heeft ze er over gedaan. Voor de kramp in haar nek heeft de organisatie gezorgd voor een massage bij de verzorgingspost Malaucène 4, ongeveer drie kilometer onder de top.

 

Esther die technische problemen had met de ondersteuning van haar handbike. Samen met de handmatige steun van Haar buddy Geert, andere deelnemers en de meiden van VEVA, werden de laatste 10 kilometers na de beklimming van Sault volbracht!

 

Ook Janneke is op eigen kracht boven gekomen, waarover nog erge twijfel was. Haar MS zorgde voor uitval in de benen met een kleine valpartij als gevolg. Herstellen en vooral wachten bij de verzorgingsposten, even zitten bij post 2, lang wachten en liggen bij post 3.
De eerste wandelaars halen haar al in en de laatste fietsers begeleiden haar naar boven. Gelukkig haalt ze de post op Malaucène 4 en realiseert zich dat ze het gaat halen. De laatste kilometers kunnen haar niet meer stoppen en er volgt een emotionele ontlading. Nog een goede pauze, eten, drinken, opwarmen en flink aangemoedigd verder naar de finish. Lees  haar verhaal op haar blog.

Ger weet intussen hoe het gaat, veel getraind en de MS redelijk de baas. Die berg vreet hij op, het liefst 2x, het herstel komt later wel.  Maar na 1x is het klaar een 2e beklimming zit er door de MS niet in. De prestatie is fantastisch: van Malaucène naar Bédoin 43 Km en 1560 meters hoogteverschil, Ger MoveS!

 

Terug op de thuisbasis op camping “le Pastory” in Bédoin vertellen we de belevenissen van die dag en er wordt zelfs al gesproken over volgend jaar. Want de organisatie heeft zich een doel voor volgend jaar gesteld: de 10e editie van Klimmen tegen MS, 1000 deelnemers en 1 miljoen voor onderzoeken tegen MS. De ziekte die wij allemaal zo goed kennen en waarvan we weten waarom we hier tegen moeten bewegen!

 

Tot 31 augustus kun je nog aan dit team van 2019 doneren! Daarna gaat de Klimmen tegen MS website dicht en kan er niet meer gedoneerd worden.

Wil je nog doneren voor Klimmen tegen MS 2019 ga naar https://deelnemers.klimmentegenms.nl/projects/grunn-moves-711/payments/new

 

Half september zal de nieuwe website van Klimmen tegen MS live gaan en vanaf dat moment kun je je inschrijven voor de 10de editie van Klimmen tegen MS op 1 juni 2020!!

 

Doe jij mee?

 

Mit mekoar tegen MS

Grunn MoveS 


Dit jaar wordt voor de 9e keer Klimmen tegen MS georganiseerd. Op tweede Pinksterdag 2019 bedwingen we weer gezamenlijk de top van de Mont Ventoux. Ook nu weer om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen MS en om meer aandacht te vragen voor deze ziekte.

 

Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier de uitdaging aan op maandag 10 juni 2019. Lopers, fietsers, handfietsers, deelnemers met en zonder MS, jong en oud, 1 of 4 beklimmingen, we komen elkaar de hele dag tegen, samen op weg naar de top.

 

Wil jij ons helpen de strijd tegen MS te winnen? Wil jij op een tot in de puntjes verzorgd evenement je grenzen verleggen op één van de meest uitdagende beklimming van Frankrijk en daarmee ook de strijd tegen MS aan te gaan? Schrijf je dan hier in voor de 9e editie van Klimmen tegen MS en dan gaan we op 10 juni samen voor de top!

 

Samen en persoonlijk 

 

Klimmen tegen MS is een evenement uniek in zijn soort. We willen er geen massaal en onpersoonlijk evenement van maken. Samen en persoonlijk staat bij ons voorop, de deelnemers samen zijn Klimmen tegen MS. Wij begrijpen als geen ander dat het inzamelen van sponsorgelden niet eenvoudig is. Om die reden hebben we ook een relatief lage inspanningsverplichting van € 500,- ingesteld voor de deelnemers. We willen iedereen de mogelijkheid geven om deel te nemen. Meer mag natuurlijk altijd en uit voorgaande edities blijkt dat het gemiddelde sponsorbedrag ruim € 1.000 bedraagt. Samen maken we het verschil en iedereen is daarin gelijk. Klimmen tegen MS is ook geen wedstrijd. Iedereen gaat op zijn of haar eigen manier de uitdaging aan. Lopers, fietsers, handfietsers, mensen met en zonder MS, jong en oud, we komen elkaar de hele dag tegen, samen op weg naar de top.

 

Fietsers

 

Als fietser kan je de Mont Ventoux van verschillende kanten beklimmen. 1, 2, 3 tot wel 6 keer op 1 dag. 

 

Malaucène noordkant 330-1909 m | hv 1570 m | lengte 21.2 km | 7.5%

Bédoin zuidkant 295-1909 m | hv 1610 m | lengte 21.5 km | 7.5%

Sault oostkant 765-1909 m | hv 1220 m | lengte 25.9 km | 4.7%

Forestière Zuidkant 295-1909 m | hv 1622 m | lengte 19,8 km | 7.8%

 

Ga jij voor 1 keer de Mont Ventoux dan kan je starten in alle dorpen. 7:00 Malaucène 8:00 Bédoin of 10:00 Sault. Ga jij voor een grotere uitdaging en wil je 2 keer de Mont Ventoux beklimmen dan zal je moeten starten in 7:00 Malaucène of 8:00 Bédoin. En ga jij voor de ultieme uitdaging van 3x de Mont Ventoux dan zal je moeten starten om 7:00 vanuit Malaucène .

 

Wandelaars en Hardlopers

 

Wandelaars kunnen alle kanten van de Mont Ventoux beklimmen. Je zal kunnen starten om 7:00 vanuit Malaucène, 8:30 vanuit Bédoin of 10:00 vanuit Sault.

 

 

Met de bus naar Frankrijk?

Heeft u geen eigen vervoer en wilt u mee met de bus naar Bédoin?

Ga dan naar https://www.grunnmoves.nl/2018/11/10/busreis-naar-klimmen-tegen-ms-2019/

 

 

 


De officiële promotiefilm van Klimmen tegen MS. Beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden!


Team Grunn MoveS , Klimmen tegen MS 2018

 

 © Klimmen tegen MS


Team Grunn MoveS , Klimmen tegen MS 2017

 © Klimmen tegen MS

 


Contact

Tel:    06 5183 6873 

Mail:  Grunn@MoveS.ms


Bankrekeningnummer MoveS

IBAN NL73 ABNA 0609986171

o.v.v. Grunn MoveS