Deelnemers team Grunn aan het woord

Gepubliceerd op 9 januari 2019 om 17:10
van links naar rechts Sil, Sebasitiaan en Sven

van links naar rechts Sil, Sebasitiaan en Sven

Deze maand verteld Sven over zijn belevingen van Klimmen tegen MS in 2017.

Met zijn school was hij deelnemer en een sportieve klimmer die met "speels gemak" de kale berg voor zijn moeder heeft beklommen.

Over mijzelf

Hoi, ik ben Sven Schuur en ik ben 17 jaar oud. In 2017 heb ik 3x de Mont Ventoux beklommen voor KtMS in Frankrijk. Ik was toen net 16. Ik zit nu in VWO 6 op het CSG Augustinus in Groningen.

Hoe ben ik er bij gekomen?

Op school hingen flyers van KtMS en mijn moeder vertelde mij daar over. Ze vroeg of het niet iets voor mij was en eigenlijk leek het me wel een mooie uitdaging. Mijn moeder heeft zelf ook MS en het leek me mooi om daar een keer iets voor te doen. Maar natuurlijk is het voor jezelf ook een hele uitdaging op fysiek en mentaal gebied.

Fysieke/mentale voorbereiding

Ik heb me fysiek eigenlijk slechter voorbereid dan dat ik had gewild. Ik heb een racefiets geleend van iemand en ben toen maar gewoon eerst kleine stukjes in mijn eentje gaan fietsen. Dat was eigenlijk helemaal niets aan waarna ik besloot om het later weer op te pakken. Ik heb eigenlijk de laatste maand voordat we weg gingen echt getraind. Ik heb met 1 training van KtMS meegedaan omdat ik bij de rest niet kon. Voor de rest heb ik de laatste maand 4 tour tochten gefietst. Iedere week 1. Allemaal tochten tussen de 100 en 130 Km. Mijn fysieke voorbereiding was uiteindelijk beter dan gedacht, dit omdat ik blijkbaar altijd trainde met de helft aan druk in mijn banden. Mentaal heb ik me niet voorbereid. Ik dacht namelijk dat het heel zwaar zou worden en ik 4 uur over 1 beklimming zou doen.

Ervaringen inzamelen

Het geld inzamelen ging vooral via Facebook. Zodra je ervoor zorgt dat je bericht vaak gedeeld wordt, dan bereik je meer en haal je meer geld op. Mijn bericht is uiteindelijk zo’n 100 keer gedeeld. Zorg er dus voor dat je veel bereik hebt op sociale media of via vrienden/kennissen.

Ervaring

Alles was heel goed geregeld. Er was een strakke planning, en dat is handig met zo’n grote groep. De dag zelf heb ik eigenlijk niet als heel zwaar ervaren. Echter hadden we wel geluk met het weer. Maar ik moet toegeven dat ik na 70 Km klimmen en 12 uur lang op de fiets wel kapot was. Mijn meest memorabele moment was toen we op de 12% van Bédoin zaten en ik lachend aan Sebas (docent) vroeg “Maar wanneer komt die echte berg nou dan?” en hij gefrustreerd begon te schelden omdat hij het zwaar had. Ook is de laatste kilometer (vanaf Sault) de zwaarste kilometer die ik ooit heb gefietst. Ik heb er 5x over nagedacht om af te stappen maar het niet gedaan.

Waarom raad ik het aan?

Het is een mooie ervaring voor jezelf. Je haalt er veel zelfvoldoening uit. En het is natuurlijk ook mooi dat je er een goed doel mee helpt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.