Deelnemers team Grunn aan het woord

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 17:10

In deze Deelnemers aan het woord, vader en dochter Dik. Celeste was met haar school deelneemster in 2017. Haar vader greep deze mogelijkheid aan om samen met haar op de fiets de Mont Ventoux te beklimmen. Iets anders was ook niet te verwachten als eigenaar van een wielerzaak.

 

Wij zijn Klaas Dik en Celeste Dik, vader en dochter. Een nicht van ons heeft MS en daar wilden wij graag wat voor doen. Via school deed zich de gelegenheid voor om mee te mogen deelnemen aan Klimmen tegen MS. Hiervoor hebben wij samen veel mogen trainen: De Winsumer Wierdentocht. Maar ook hebben we in Duitsland samen met school een aantal hoogtemeters mogen trainen, wat best wel pittig was.

Wij hebben samen geld ingezameld via familieleden, Facebook, collectepagina en mijn vader had bedrijven aangeschreven die ook allemaal donaties gedaan hebben. Daarnaast had hij een grote collecte bus in de winkel staan, waar de klanten ook donaties konden doen.

We hebben een aantal mooie dagen mogen beleven in Frankrijk, waar ruimte was voor trainen, zwemmen en gezelligheid. De dag zelf begon al vroeg, beetje zenuwachtig, op de fiets naar de startplaats. Vanuit de startplaats begon we aan onze beklimming. Ik weet nog goed het was nog aardig fris, maar na een paar kilometers klimmen werden we al lekker warm en zaten we lekker in onze cadans. Na een stevige klim kwamen we bij onze eerste pitstop. Wij hadden het erg zwaar, maar na even rusten, drinken en energie hebben we onze weg vervolgd. En zijn we met een groepje verder naar boven gereden. Waar we heel erg hebben afgezien, maar ook heel erg hebben genoten van de groep waar we mee fietsten en het mooie uitzicht, uiteindelijk de top mogen bereiken, waar alle vrijwilligers, mede fietsers en onze vrouw/moeder ons hartelijk aanmoedigden. Na het behalen van de top er enorme ontlading en emoties los kwamen. Het was zo’n feest om samen de top te bereiken voor het goede doel. Wij hebben hier allen heel erg van genoten en denken hier met regelmaat nog aan terug.  En wij kunnen dit iedereen aanraden die de kans hiervoor krijgen om hier aan mee te doen voor het goede doel.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.