Nieuwe website MSCNN

Gepubliceerd op 10 december 2018 om 16:24

Op de nieuwe website van het MS Centrum Noord Nederland (MSCNN) vindt u informatie voor patiënten, professionals en onderzoekers die meer willen weten over MS.

Het MSCNN heeft als doel het verbeteren van de zorg voor mensen met MS. Tevens zoeken zij naar oplossingen voor MS door het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. De website geeft relevante informatie over de ziekte MS, de specifieke zorg en behandeling en het wetenschappelijk MS-onderzoeksprogramma.

De MS Out-of-the-Box Grant, ging dit jaar naar MS Centrum Noord Nederland.

Een van de onderzoeken die op moment wordt uitgevoerd is mede mogelijk gemaakt uit de opbrengsten van Klimmen tegen Ms en ArenA MoveS.

Met het onderzoek ‘Hoe ontstaat MS?’ gaan ze op zoek naar de allereerste veranderingen in MS. Met drie innovatieve en elkaar aanvullende technieken (spatial transcriptomics, proteomics en nanotomy) brengen ze de gebeurtenissen die optreden in hersenweefsel dat (nog) niet is aangedaan compleet in kaart en vergelijken dit met hersenweefsel van mensen zonder MS. Op deze manier kunnen ze herleiden wat de allereerste veranderingen, en dus de oorzaken van MS zijn. Deze kennis kan leiden tot nieuwe aanknopingspunten voor behandelingen om MS te voorkomen en zo tot een MS-vrije wereld te komen.

Wij nodigen u van harte uit om een kijkje te nemen op: www.mscnn.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.