Huizinga twee jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Gepubliceerd op 9 april 2020 om 12:30

Chris Huizinga komt ook de komende twee seizoenen uit voor Team Jumbo-Visma.

Hij heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw tweejarig contract bij de ploeg van coach Jac Orie.

Chris wist afgelopen seizoen opnieuw een flink aantal persoonlijke records te noteren. Zo snelde de 22-jarige  Groninger in Calgary onder meer naar een tijd van 3.42,03 (was 3.42,85) op de 3000 meter. Een week later haalde hij in de Olympic Oval twee seconden van zijn eigen toptijd op de 1500 meter af: 1.44,60 (was 1.46,62). Aan het begin van het seizoen had hij zich bij het World Cup Kwalificatie Toernooi al verbeterd op de 1500, 5000 en 10.000 meter. Bij het NK allround finishte Huizinga als vierde.

"Ik ben blij met de contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac", reageert Huizinga. "De samenwerking verloopt goed en ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel kan leren. Het is jammer dat Douwe (de Vries, red.) gestopt is, maar met de komst van Marcel (Bosker, red.) hebben we ook volgend seizoen weer een ijzersterke allroundploeg staan. Ik ga mijn uiterste best doen om de aankomende twee seizoenen weer een volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten."

De coach is verheugd met het feit dat de samenwerking met Huizinga wordt verlengd. "Chris heeft afgelopen seizoen weer een aantal mooie PR's genoteerd. Ik denk dat hij op het punt staat om door te dringen tot het groepje schaatsers dat strijdt om de World Cup-plekken. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in dat het op korte termijn gaat lukken."

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.