Inspiratiebeurs voor baanbrekend MS-onderzoek

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 17:18

Vier grote MS-onderzoekscentra krijgen van Stichting MoveS een inspiratiebeurs van in totaal 1 miljoen euro voor het zo genoemde vrije onderzoek. Hierbij kunnen de onderzoekscentra zelf bepalen waar de beurs aan wordt besteed.

Op het dakterras van het Groninger Forum kregen Dr. J.F. Meilof en Prof. Dr. B.J.L. Eggen van Het MS Centrum Noord Nederland (MSCNN) onder de Martini toren een cheque van Maarten Hek uit Ede.

De stichting MoveS heeft deze inspiratiebeurs van 250.000 beschikbaar kunnen stellen uit de opbrengsten van Klimmen tegen MS.

Het grootste eendaagse evenement in de strijd tegen MS.

Al jaren motiveert Ard Hofman uit Ten Post Groningers om in beweging te komen tegen deze rotziekte.

Hofman is als regio coördinator van MoveS (Grunn MoveS) namens de stichting aanwezig geweest bij de uitreiking van de inspiratiebeurs voor baanbrekend onderzoek naar de chronische zenuwziekte MS.

Het MSCNN was blij verrast met de aangeboden beurs, een vrij unieke ondersteuning die onderzoek vanuit nieuwe invalshoeken mogelijk maakt.

Prof. Dr. Eggen: dat alle deelnemers van Klimmen tegen MS een inspanning leveren om ons werk naar een hogere hoogte te stuwen daar zijn we enorm dankbaar voor.

Het is vrij ongebonden geld waar we onze creativiteit in kunnen gebruiken om bij te dragen aan een betere toekomst voor mensen die MS hebben.

Dr. Meilof:  MS onderzoek heeft veel verschillende dingen nodig, heel veel inspiratie maar soms komt een idee uit een hele bijzonder hoek en levert het ontzettend veel op.

Dan is deze beurs die wij “vrij” kunnen besteden ontzettend waardevol en dit gaat ons zeker verder helpen in het MS-onderzoek.

 

Op de foto staan van links naar rechts, Hofman, Hek, Meilof en Eggen

Op de foto staan van links naar rechts, Hofman, Hek, Meilof en Eggen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.