Blog 26 MSCNN

Gepubliceerd op 24 december 2023 om 11:04

Beste allemaal,

Bij deze de laatste blog van ons (Jody, Marion en Wendy), waarin we terugkijken op ons promotietraject van de afgelopen jaren. Vanaf de start van ons promotietraject in februari 2019 hebben we om de beurt onze ervaringen gedeeld in de Grunn MoveS blog. Terugkijkend ervaren we dat de tijd ontzettend snel is gegaan. Onze contracten zijn inmiddels afgelopen en we zijn alle drie druk bezig om de laatste dingen af te ronden en onze proefschriften af te schrijven.

De afgelopen jaren waren onze dagen gevuld met experimenten, data analyses, literatuuronderzoek en het schrijven van artikelen. We hebben ontzettend veel geleerd over de ziekte MS en het onderzoek naar de ziekte. We zijn er trots op dat we ook zelf een steentje hebben bijgedragen aan het (ietsje) dichterbij brengen van een MS-vrije wereld. Maar wat dit promotietraject echt bijzonder maakte zijn de vriendschappen die we gevormd hebben. We deelden frustraties met elkaar over mislukte experimenten, maar vierden ook samen alle interessante bevindingen en de publicaties van artikelen. Ook hebben we geleerd dat promotietrajecten vaak anders lopen dan het aanvankelijke plan, veroorzaakt door tegenslagen of juist bijzondere ontdekkingen. Dit is juist wat het onderzoek zo ontzettend boeiend en belangrijk maakt: je weet niet wat je gaat vinden en het is soms anders dan dat je aanvankelijk dacht.

Dit is niet alleen het einde van ons promotietraject, maar ook het begin van nieuwe hoofdstukken. Onze promoties gaan nog plaatsvinden in het academiegebouw, waarbij iedereen van harte welkom is. Houd hiervoor de nieuwsbrief en website van het MSCNN in de gaten.

Bedankt voor het volgen van onze blog en het delen van deze reis met ons. Tot ziens!

Jody, Marion & Wendy 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.