Grunn MoveS fietstocht 2018

Gepubliceerd op 22 juli 2018 om 12:35

Onder fantastische weersomstandigheden zijn er gisteren meer dan 60 deelnemers gestart aan de Grunn MoveS GPS fietstocht.

Samen reden zij een van de routes van 125Km of 85Km door voornamelijk Groningen en konden onderweg genieten van de Groningse vergezichten.

Er lag een uitdagende route klaar langs  de plaatsen: Westerwijtwerd, Fraamklap, Onderdendam, Winsum,

Schaphalsterzijl, Schouwerzijl, Schouwen, Warfhuizen, Douwen, 

Niekerk, Zoutkamp, Lauwersoog, Anjum (Frl), Stiem ,Ezumazijl, Nieuwland, Dokkumer Nieuwe Zijlen, Houwerzijl, Electra, Lammerburen, 

Oldehove, Englum, Saaksum, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Oostum, Adorp, Zuidwolde, Ellerhuizen, Het Reidland, Lutjewolde, Sint Annen, Oosterdijkshorn en Ten Post. Hoogtepunten waren de plekken: het nationale park Lauwersmeer, de Luchtwachttoren 107 bij Warfhuizen, het boezemgemaal De Waterwolf in Electra, de terugkeer in de provincie Groningen en het rustpunt in "de Boeter" bij de haven van Zoutkamp. 

Bijna aan het einde van de route werd er nog het uiterste van de rijders gevraagd. Op de 1,3 lange kasseienstrook van Zuidwolde. De mooiste quote hierover was "Je kan het niet vergelijken met Parijs-Roubaix, maar ik heb wel een beetje het gevoel nu".

De deelnemers kwamen voornamelijk uit Groningen maar ook uit de rest van land waren er wielrenners afgereisd naar Ten Post om samen andere oud-KlimmentegenMS-genoten te rijden in Grunn.

Na een afsluitend drankje in het dorpshuis van Ten Post en een verfrissende douche keerde iedereen weer tevreden naar huis, wetende dat we sportief hebben bijgedragen in de strijd tegen MS.

Dit evenement werd mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren: Wastepoint afvalbeheer b.v, Dorpshuis 't Holt Bouwbedrijf en aannemingsbedrijf Roorda & Veldman, installatiebedrijf H. Woldhuis & Zn.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.