MoveS 2018

Gepubliceerd op 24 juli 2018 om 12:46

Tijdens ArenA MoveS heeft de organisatie al het bedrag genoemd wat dit jaar door alle deelnemers aan de evenement is ingezameld, een mooi bedrag welke weer serieus bijdraagt aan ons gezamenlijke doel!

Ook dit jaar konden de deelnemers van ArenA MoveS en Klimmen tegen MS weer stemmen en zo aangeven welk onderzoek zij willen steunen. De strijd ging dit jaar tussen de academische MS centra uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen met ieder een ingediend ‘out-of-the-box’ onderzoeksproject naar de oorzaak van MS.

Het onderzoek "Hoe ontstaat MS?" van MS Centrum Noord Nederland kreeg de ruime meerderheid van de stemmen. Onderzoekers uit Groningen kwamen naar de ArenA om de subsidie van 100.000 euro in ontvangst te nemen. Met de MS Out-of-the-Box Grant gaat MS Centrum Noord Nederland op zoek naar de allereerste veranderingen in MS. Zij gebruiken drie innovatieve en elkaar aanvullende technieken om de gebeurtenissen die optreden in het hersenweefsel compleet in kaart te brengen. Op deze manier kan men herleiden wat de allereerste veranderingen, en dus de oorzaken van MS zijn. Deze kennis kan leiden tot nieuwe aanknopingspunten voor behandelingen om MS te voorkomen en zo tot een MS-vrije wereld te komen.

De MS Out-of-the-Box Grant is een samenwerking tussen MoveS en Stichting MS Research en wordt gefinancierd met de opbrengsten van de evenementen ArenA MoveS en Klimmen tegen MS.

Lees hier meer over het winnende onderzoek "Hoe ontstaat MS?" van MS Centrum Noord Nederland.

Maar goed terug naar "ons" wat was het weer een bijzonder jaar! Weer is het gelukt om met een aanzienlijke groep deel te nemen aan Klimmen tegen MS! Met 33 deelnemers reisden we af naar de Mont Ventoux. Fietsers, hardlopers en wandelaars uit Niekerk e.o. fietsers van de Lopster volleybal vereniging LSV, een handbiker en in ons team 3 mensen met MS, hebben bijna allemaal 1 of meerdere keren de top bereikt. Met hun deelname hebben ze de ziekte zichtbaar gemaakt, met hun deelname is ons doel nog duidelijker geworden.

Ook tijdens ArenA MoveS was Grunn vertegenwoordigd in de Johan Cruijff ArenA, duizenden traptreden zijn er beklommen, er is gesprongen en gespind om ook in Nederland samen een vuist te maken naar Multiple Sclerose

Samen kunnen en moeten we in beweging komen tegen MS!

Dit doen wij niet alleen sportief maar ook door u te vragen om ons te steunen, u kwam ook in beweging tegen MS door te doneren.

We kijken terug op goed verlopen evenementen, hebben nieuwe vrienden gemaakt maar boven al we zijn weer een stapje dichterbij de oplossing naar een MS vrije wereld

Dank voor jullie steun dit geeft ons motivatie om door te gaan tot we het ultieme doel bereikt hebben, u kunt wel raden wat of dat is!

#GrunnMoveS

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.