Kleintje Klimmen tegen MS

Gepubliceerd op 11 februari 2020 om 12:30

Wil jij je klimcapaciteiten ook wel eens testen? Wil je ervaren hoe het is om de Mont Ventoux te beklimmen?

Daarvoor kun je tegenwoordig ook heel goed in Drenthe terecht. Want op de Col du VAM, het klimwalhalla in Drenthe, organiseert MoveS op 4-4-2020 voor de 2e keer Kleintje Klimmen tegen MS!

Het fietsparcours op de Col du VAM (of moeten we zeggen VAM-Ventoux) bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route wacht aan het einde van het parcours ook nog eens een keienstrook van 150 meter met een stijgingspercentage van maar liefst 15%. Een echte kuitenbijter dus!

Pak je liever de benewagen? Trek dan je klimschoenen maar aan en wandel via de aangegeven routes één of meer keren naar 4600 cm boven NAP!

Maar wat denk je van het nieuw aangelegde mountainbike parcours? Een spectaculair parcours met veel hoogtemeters. Onderweg wachten je een vlonder pad van 300 meter, een rockgarden en een unieke route over een drijvende waterbrug van 60 meter!

De Col du VAM is zo'n 48 meter hoog.

Na de beklimming heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving én hier vind je het MoveS-park. Je kunt hier even uitrusten met een kopje koffie of thee, even rondkijken in de MoveS shop en je voor laten lichten over Klimmen tegen MS en het werk van MoveS.

Meld je nu aan door een berichtje te sturen naar kleintje@klimmentegenms.nl

Je krijgt dan alle info over de mogelijkheden van een eigen collecte pagina, de gps routes en praktische informatie over Kleintje Klimmen tegen MS.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.