Hanneke strijdt tegen (haar) MS!

Gepubliceerd op 16 februari 2020 om 12:30

Hanneke doet dankzij een tandem en haar familie mee aan Klimmen tegen MS!

Hanneke heeft al vanaf haar 13e te kampen met de verschrikkelijke zenuwziekte Multiple Sclerose (MS).

Hanneke;

Het leven met MS is voor mij erg onzeker. Het kan zomaar gebeuren dat ik morgen wakker word met een tintelend vaag gevoel in mijn benen, wat vaak een voorbode is van de krachtuitval in mijn benen. Omdat dit helaas al meerdere keren is gebeurd zijn er bij mij littekens ontstaan waardoor de kracht in mijn benen erg onbetrouwbaar is. Op een goede dag kost niks me moeite, maar er zijn ook dagen waarin alleen al opstaan vanuit een stoel veel moeite kost. Hierdoor is het voor mij niet mogelijk om zonder hulp mee te doen aan Klimmen tegen MS. Het is zo fijn dat ik nu niet aan de zijlijn hoef te staan, maar zelf actief mee kan doen!

Ieder jaar moeten zij en vele andere patiënten hun grenzen verleggen in de strijd tegen MS en vaak houdt dit in dat deze grens eerder bereikt wordt en de lat lager gelegd moet worden.

Onderzoek is daarom hard nodig om de kwaliteit van leven van mensen met MS te verbeteren en uiteindelijk de ziekte te kunnen genezen. Om daar een bijdrage aan te kunnen leveren doen Hanneke en haar familie mee aan Klimmen tegen MS.

Vanuit de provincie Groningen doen hier ieder jaar mensen aan mee. Samen gaan zij onder de naam Grunn MoveS naar Frankrijk om mee te doen aan Klimmen tegen MS. Dat doen zij door per voet met de handbike of op de fiets de Mont Ventoux (Frankrijk) te beklimmen.

Hanneke heeft een tandem ter beschikking gekregen waarmee ze samen met haar zwager en andere familieleden de klim aan gaat. Deze tandem is eerder bestuurd door Tour winnaars Jan Jansen en Bernard Hinault.

Naast de fysieke uitdaging om de 1912 Meter hoge berg te bedwingen is er ook een financiële uitdaging. Het doel is namelijk om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek. Geld welke rechtstreeks zal worden besteed aan onderzoeken die genezing van deze chronische ziekte mogelijk maakt.

Daarvoor zullen er allerlei acties gedaan worden. Zo zal er in de gemeente het Hogeland in de week van 23 februari een koek verkoopactie langs de deuren zijn. Daarnaast kunt u hen vinden op de koningsdagbraderie in Loppersum.

Voor voor uw steun en donaties gaat u naar de collectepagina

Wil je ook meedoen met Grunn MoveS meedoen schrijf je dan in op klimmentegenms.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.