Bliedschap staintjes

Gepubliceerd op 15 januari 2021 om 20:31

en in beweging komen tegen MS!

In het dorp Ten Post wordt al flink gezocht naar de zogenaamde Bliedschap Staintjes oftewel Happy Stones, zelfs 's avonds in het donker nemen we  fanatieke wandelaars waar die met een zaklamp op zoek zijn naar een nieuwe Happy Stone. Maar was is dat nu een Happy Stone en wat kan ik daarmee doen tegen MS?

Wat zijn Happy Stones? Een Happy Stone is een steen die beschilderd is door zomaar iemand en hem ergens neerlegt om de vinder blij te maken.

Wat mag je doen met een Happy Stone? Een Happy Stone die je vindt, mag je in principe houden of ergens anders neerleggen om zo weer iemand anders blij te maken.

Wat is het doel van een Happy Stone?  Het doel is dat deze ‘op reis’ gaan, zo worden steeds nieuwe vinders blij gemaakt als ze een Happy Stone kunnen vinden.

Waar kan je Happy Stones vinden? Je kunt ze overal vinden, let dus heel goed op als je ergens loopt.

Wat kan je nu doen met een Happy Stone van Grunn MoveS en hoe kom je in beweging tegen MS?

Ten eerste: je bent al in beweging gekomen want je hebt een steen gevonden en leest dit bericht, dus alvast gefeliciteerd. Je helpt mee in de strijd tegen MS! 

Het is misschien wel een beetje raar dat we een Happy Stone hebben, want mensen met MS zijn vaak niet zo happy. Ze zijn vaak moe, kunnen niet goed of helemaal niet meer lopen en zitten daarom soms of altijd in een rolstoel. Ze hebben last van tintelingen, een branderig, of juist een doof of koud gevoel. Kunnen soms moeilijk plassen of juist zomaar urine verliezen. Bijna 90% van de mensen met MS heeft problemen met de ogen, bijvoorbeeld wazig zien, kleuren slecht zien of dubbel zien. Het is dus een erg vervelende zenuwziekte en komt helaas ook voor in Ten Post. 

Hoe kun je nog meer in beweging komen tegen MS. Je kunt net als ons aandacht vragen voor deze ziekte door een foto van de gevonden steen te plaatsen op jouw sociale media kanalen. Vergeet dan zeker niet om ons te taggen of plaats erbij de hashtag #GrunnMoveS of #mitmekoartegenMS.

Vind je de enige zwarte steen van Grunn MoveS dan kun je deze bij ons inleveren je krijgt dan een leuke verrassing! Google maar op Grunn MoveS, je vindt dan wel ons adres.

Wil jij of je ouders meer weten over MS kijk dan vooral even op mskidsweb.nl 

dizze bliedschap staintjes binn moakt deur Gea uut Ten Post 

Reactie plaatsen

Reacties

Gea
4 jaar geleden

Mooi geschreven, en duidelijke uitleg top.